DonjiMiholjac.org
Rujan 10, 2010, 23:38:06 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
Link na Galeriju
] DM.org-a pa uzvajte u slikicama

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  

Shout Box

[History] [Commands]

[Lipanj 30, 2010, 09:17:48] Keva: a gdje je cirkus

[Lipanj 30, 2010, 20:20:39] wrag: U dvorcu

[Lipanj 30, 2010, 21:11:11] Locutus DM: lol

[Lipanj 30, 2010, 22:41:50] vatrogasac: Bio cirkus u kino dvorani.

[Srpanj 03, 2010, 18:57:08] Locutus DM: ode doma i Brazil i Argentina...hahaha...jos samo da ode doma Spanjolska!

[Srpanj 04, 2010, 10:18:09] vatrogasac: hvala na obavijesti...

[Srpanj 15, 2010, 09:53:49] TransX: jel ide netko doma u petak, iz zagreba, autom ?

[Srpanj 25, 2010, 10:39:09] vatrogasac: Kiša pada

[Kolovoz 05, 2010, 23:25:17] kontrolirani rizik: hajduk razbio dinamo

[Kolovoz 12, 2010, 12:10:11] Locutus DM: Večeras uperite oči prema nebu i čekajte. Noc je maksimuma meteorskog roja Perzeida, vide se iz smjera sjevera-sjeveroistoka, a najveca se koncentracija ocekuje oko 3 ujutro, cak 100 u satu...

[Kolovoz 26, 2010, 22:37:48] vatrogasac: Kupiš gajbu dobiš majcu: petak subota od 17-19

[Kolovoz 27, 2010, 21:12:40] YRB: da sam bar vidio prije, ali gajba može

Str: 1 2 [3] 4 5   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Policija  (Posjeta: 2117 puta)
YRB
Administrator
Hero Member

« Odgovor #30 na: Veljača 24, 2010, 01:04:58 »

Kiki riki, dobro prouči ove ivanove postove jer su za isprintat i objesit u svaku prostoriju PP DM

Samo me još zanima kako se objašnjava toliko policijskih kontrola u prometu na području DM (ili PP DM)

na slavonskom radiju u rubrici antiradar ne kažu "laser u Črnkovcima" nego  "naravno ponovno u Radarevcima"

Puno piutujem autom (35-50 000 km godišnje) i nigdje nema tolika koncentracija kontrola prometa, nigdje
a to mi kažu i kolege i poznanici koji su iz drugih krajeva hrvatske

iako u zadnjih godinu dana kada sam ja zaustavljen uvjek su mi rekli, uredu je hvala i doviđenja ali ipak je činjenica da se veliki broj patrola kreće gradom

molim neki smisleni odgovor, hvala
Evidentirano

ronilackazastava  

Rođeni sam moreplovac ko Magelan,il još bolje ko admiral Cook.U ravnici usred njiva gubim elan,nasukan u žitu morski vuk.
O, gdje baš mene da tako nešto snađe,Ovo je priča i za suze i za smjeh.Poneki mornar možda ostane bez lađe,ali bez mora, to je izuzetan peh.
hyperion
Newbie
*

« Odgovor #31 na: Veljača 24, 2010, 02:13:58 »

Ja sam jednostavno uvjeren da sama lokacija DM-a utječe na to da je policija kod nas takva. Bilo gdje da iz DM-a kreneš moraš izaći na neku glavnu cestu, a tko čuči pored glavne ceste. policijska patrola. ako nisu kod dvorca ili na parkiralištu s durge strane dvorca, onda stoje ili kod Slavonske banke ili kod autobusne stanice, srednje škole, benzinske, borova i ne znam gdje više ih nisam vidio. Jer to je jednostavno najlakši način da se uberu neki novci. Isto tako mogu reći da sam vido policiju na djelu kad se radi o istragama nekih provala. Jedini rezultat bude uglavnom taj da je cijeli objekt posipan sa prahom za pronalaženje otisaka koji se ne može oprati sa skoro nikakvim sredstvom, a policiju uglavnom boli briga za to poslije. Naročito ako se radi o procjenjenoj krađi ili šteti do nekih 5000 kuna. Isto tako sam ih par puta vidio kada su neki neredi da se oni lagano samo odvezu dalje. No veliki je prestupnik onaj koji nagazi crtu na nekom parkiralištu. Po meni kad ne budem vidio parkirane policijske aute po gostionama i kada budu i oni poštivali tu uniformu što nose, onda nek kažnjavaju sve koji krše zakon.
Evidentirano
YRB
Administrator
Hero Member

« Odgovor #32 na: Veljača 24, 2010, 07:52:30 »

Po meni kad ne budem vidio parkirane policijske aute po gostionama i kada budu i oni poštivali tu uniformu što nose, onda nek kažnjavaju sve koji krše zakon.
Pa dobro i oni vjerojatno u svojih 8 sati imaju nekih pol sata pauze pa mogu na kavu, ali trebaju biti primjer, a možda imaju i kakav izvid obavit u  kafiću, ali definitovno trebaju bit primjer a ne kršiti propise
Evidentirano

ronilackazastava  

Rođeni sam moreplovac ko Magelan,il još bolje ko admiral Cook.U ravnici usred njiva gubim elan,nasukan u žitu morski vuk.
O, gdje baš mene da tako nešto snađe,Ovo je priča i za suze i za smjeh.Poneki mornar možda ostane bez lađe,ali bez mora, to je izuzetan peh.
ivan
Hero Member

Mailath yard

« Odgovor #33 na: Veljača 24, 2010, 17:34:03 »

Samo da budem jasan ili bolje razumljiv, nista ja nemam protiv policije niti protiv provodjenja zakona, cak stovise! nas je narod malo opusteniji ili raspuseniji, ja osobno dobar dio posvecujem tom spomenutom ratu i posljertnom vremenu, genima i ogledalom  na one  'vise', no to se mora sto prije i sto bolje zaustaviti i zavesti reda.  e tu bi nam dobro dosao model, odnosno ogroman paket modela, npr. Kazne za prekrsaje trebaju biti u skladu sa primanjima jer ne mogu ja za isti prekrsaj platiti ono sto mogu kerum, bandic, cacic… tasko zatvori nebi bili krcati cigosima a proracun bi se brze i efikasnije punio, i najbitnije, kazne bi sluzile svrsi!

U dm-u se bas kao i na razini drzave tocno zna tko moze parkirati kako i gdje hoce, vozit kako hoce, ponasati se kako mu se prohtje… to su lokalni mocnici i policajci (i svi koji voze njihove aute pa i sire), to se ne smije dozvoliti, ustvari to vrijedja svakoga! Predugo miholjcani na potezu busna-centar parkiraju kao na ledini, na istom potezu prolaznicima demonstriraju svoje pile kada teraju drugom koliko ide a mala djeca se secu, da se razumijemo prvi primjer i sam znam koristiti, no ocito vise necu, no isto tako ja dobro znam kako nasi policajci rade i sto odprilike toleriraju.

No, ono takodjer bitno, i drugi to vide, sto je sa policajcima koji su bili na sramotu svojega posla, jesu li dobili otkaze, suspenzije, kazne… ima ih, jedan je poslan u pravosudnu, drugi je policajac u zajednici (tocnije u doratu, saaatima), to je nedopustivo, i nije za cuditi ako mi takav odluci prici i reci sto sam zgrijesio da cu ga potjerati tamo gdje mu je i mjesto, najprostije moguce.

Znaci, uvesti reda, provoditi zakone, kakvi su takvi su, nasi su, drzati se provodjenja bez obzira na kum, brat, kolega s posla, njegova zena, gazda od zene…. I tada ce gradjani shvatiti poruku i manje se ljutiti kada dobiju kaznu za prekrsaj jer za svaki je prekrsaj kriv samo onaj koj ga cini, ne policajac. No to ce biti tesko, jer i nasi su policajci ljudi, kao i ovi koji to nisu, zele se nacugati za vrijeme posla (pojedinci), zele ne napisati kaznu kolegi, poznaniku, bratu, ocu… e kada policija bude imala takvu volju zakon provesti na sve, e tada cemo moci govoriti o policijskoj casti i profesionalnosti, do tada, uvijek ce biti ovakvih tema i ovakih recenica gdje se policija ne smije ni oglasiti jer joj se moze spotaknuti svako slovo, a to je POLICIJSKA SRAMOTA, sramota drzave cije zakone provode i sramota za gradjane koji na istu racunaju.
Evidentirano
ivan
Hero Member

Mailath yard

« Odgovor #34 na: Veljača 24, 2010, 17:44:54 »

i zaboravih, danas oko 10:45 dolazeci iz smijera juga a krecuci se prema centru, vidim sto!? pa vidim sluzbeno vozilo mup-a marke VW golf IV kako se polukruzno okrece na lokaciji izmedju 'bordeauxa' i busne, tocnije u ravnini pekarnice 'kruna', dolazi iz smijera juga, polukruzno se okrene (preko 3 trake od cega dvije trake dijeli PUNA LINIJA!) te nakon kraceg kretanja u smijeru juga skrece u senoinu ulicu, to sve sa samo lijevim zmigavcem! kolika je ono kazna za takav manevar!?icon_scratch vozac, ha, kolega azenic, suvozaca nisam vidio, ali vidio sam patrolu u m. porecu

zivio zakon i glupi porezni obveznici koji placaju ovakve sarlatane  crybaby2
Evidentirano
Locutus DM
Sr. Member

Where the streets have no name...

« Odgovor #35 na: Veljača 24, 2010, 19:34:07 »

Samo da budem jasan ili bolje razumljiv, nista ja nemam protiv policije niti protiv provodjenja zakona, cak stovise! nas je narod malo opusteniji ili raspuseniji, ja osobno dobar dio posvecujem tom spomenutom ratu i posljertnom vremenu, genima i ogledalom  na one  'vise', no to se mora sto prije i sto bolje zaustaviti i zavesti reda.  e tu bi nam dobro dosao model, odnosno ogroman paket modela, npr. Kazne za prekrsaje trebaju biti u skladu sa primanjima jer ne mogu ja za isti prekrsaj platiti ono sto mogu kerum, bandic, cacic… tasko zatvori nebi bili krcati cigosima a proracun bi se brze i efikasnije punio, i najbitnije, kazne bi sluzile svrsi!

U dm-u se bas kao i na razini drzave tocno zna tko moze parkirati kako i gdje hoce, vozit kako hoce, ponasati se kako mu se prohtje… to su lokalni mocnici i policajci (i svi koji voze njihove aute pa i sire), to se ne smije dozvoliti, ustvari to vrijedja svakoga! Predugo miholjcani na potezu busna-centar parkiraju kao na ledini, na istom potezu prolaznicima demonstriraju svoje pile kada teraju drugom koliko ide a mala djeca se secu, da se razumijemo prvi primjer i sam znam koristiti, no ocito vise necu, no isto tako ja dobro znam kako nasi policajci rade i sto odprilike toleriraju.

No, ono takodjer bitno, i drugi to vide, sto je sa policajcima koji su bili na sramotu svojega posla, jesu li dobili otkaze, suspenzije, kazne… ima ih, jedan je poslan u pravosudnu, drugi je policajac u zajednici (tocnije u doratu, saaatima), to je nedopustivo, i nije za cuditi ako mi takav odluci prici i reci sto sam zgrijesio da cu ga potjerati tamo gdje mu je i mjesto, najprostije moguce.

Znaci, uvesti reda, provoditi zakone, kakvi su takvi su, nasi su, drzati se provodjenja bez obzira na kum, brat, kolega s posla, njegova zena, gazda od zene…. I tada ce gradjani shvatiti poruku i manje se ljutiti kada dobiju kaznu za prekrsaj jer za svaki je prekrsaj kriv samo onaj koj ga cini, ne policajac. No to ce biti tesko, jer i nasi su policajci ljudi, kao i ovi koji to nisu, zele se nacugati za vrijeme posla (pojedinci), zele ne napisati kaznu kolegi, poznaniku, bratu, ocu… e kada policija bude imala takvu volju zakon provesti na sve, e tada cemo moci govoriti o policijskoj casti i profesionalnosti, do tada, uvijek ce biti ovakvih tema i ovakih recenica gdje se policija ne smije ni oglasiti jer joj se moze spotaknuti svako slovo, a to je POLICIJSKA SRAMOTA, sramota drzave cije zakone provode i sramota za gradjane koji na istu racunaju.

hello2 Živio! Jako si dobro ovo reko!  hello2

Drugim rijecima iskorijeniti korupciju, ali to je u nasoj drzavi nemoguce, barem ne sljedecih 100ak godina...
Evidentirano

krcko
Jr. Member
**

« Odgovor #36 na: Ožujak 02, 2010, 21:58:11 »

ja sam, sad vidim, na žalost išao 4 godine u policijsku školu te radio kao prometni policajac, čitaj milicajac, ovo što se sada dešava jednostavno je nedostatak školskog odgoja kod istih, a maltretiranje vozača jest posledica novog načelnika koji puca na bolje radno mjesto pa mu Miholjac dođe ko odskočna daska. Danas su Miholjački policajci bili prozvani na Konvoju emisiji 2 programa HR i mislim da se stanje neće popraviti u skoroj budućnosti
Evidentirano
SSM(samsvojmajstor)
Newbie
*

« Odgovor #37 na: Ožujak 10, 2010, 02:24:50 »

evo mene opet  hello2
vidim ima svakojakih mišljenja na temu policija tako i ja imam svoje
zamišljam si da mene zaustavi policajac u prekšaju i kazni s cca 300 kn (zamišljam si sve to jer ja nikad nisam napravio prekršaj  iagree:)
kako to izbjeći evo malog vodiča
nemam kod sebe tih 300 kn, zamislite tu sramotu i njegov izraz lica kada da ga pogledam u oči i to mu kažem
poslje toga imate nekoliko izbora npr.
nema teorije da sad to vi nećete platiti
sačekajte me malo tu samo dok trknem kući i iz natkasla uzmem novce i donesem Vam ili imate li vremena da prošećemo do obližnjeg bankomata pa ću podići novce ili evo samo da skočim do prijatelja koji mi je voljan posuditi - treba pričati u tom smijeru
poanta je u tome da nikako ni za živu glavu ne treba negirati da vi tu kaznu nećete platiti
apsolutno nema kukanja o siromaštvu, nezaposlenosti, gladna dijeca me čekaju doma, nepričam sa ženom, niko me ne voli,  kud baš mene, ma daj nemojte sad itd.
ili nedaj bože da budete prosti kao npr. ajd u pm, j....e onaj ko te zaposlio onda sve pada u vodu i platit će te tih 300,  a možda i više
ako ni jedna metoda ne upali i sažali policajca u vašim plemenitim namjerama vadite aduta iz rukava i nagodite se cjenkanjem npr.: - nemoj pisati kaznu evo ti 100 kn (i naglasite-toliko imam sad kod sebe) - "nema papirologije koju najviše mrze" sad ciljamo na to
razmišljat će malo - sjediti u stanici i pisati dosadan i bla bla izvještaj poslje radnog vremena ili uzeti stoju i otići ranije kući
ostali ste bez stoje garant što i nije loše na prvih 300,  a sljedeći puta kad vas zaustavi isti policajac 100% imate popust ili gratis kod njega
e tu je slabost policije jer i oni su ljudi od krvi i mesa samo što provode zakon
zato nam trebju japanski roboti programirani da budu policajci koji bi sljepo provodili pravila
e tu onda nebi palilo ništa, a takav policajac dali bi svima nama bilo po volji prosudite sami
za sada je dobro jer još uvijek imamo nekaku šansu i ne kukajte u buduće jer imate vodič

ps
e da imam genijalnu ideju
uveo bi policijski sat po broju kazni - klizno proizvoljno bi se moglo reči malte ne ovisio o raspoloženju načelnika tek onako da se vidi ko je boss
ako nema kazni onoliko koliko sam zadao i propisao duži policiski sat (non-stop), ako ima dovoljno onda kraći (školski sat) a ako se premaš zadano tj. ima se prebačaj onda nema policijskog sata
onda bi mi bili ponosni i sretni kad bi plaćali kazne jer bi time činili dobro djelo a poticali bi one koji ne čine prekršaje da ih čine i kad su kažnjeni da plate kaznu kako bi nam svima bilo dobro, zar ne?

SSM   occasion14

« Zadnja izmjena: Ožujak 10, 2010, 02:32:31 do SSM(samsvojmajstor) » Evidentirano
YRB
Administrator
Hero Member

« Odgovor #38 na: Ožujak 10, 2010, 08:15:15 »

Zanimljivo razmišljanje

najviše mi se sviđa što se slaže sam sa sobom  toothy9
Evidentirano

ronilackazastava  

freak
Jr. Member
**

« Odgovor #39 na: Ožujak 12, 2010, 22:42:03 »

a mene zanima kako nitko iz tih silnih patrola nikad ne vidi gospodu limexove kako iz svojih kuceraka po vec ustaljenoj praksi (ili ja bas uvijek naletim u kad se to slucajno dogodi?) izlaze zabranjenim smjerom, jer tko bi isao oklolo parka kad je blize ovako...i onda me jos poprate upitnim pogledom kad se ne zelim maknut pa moraju u rikverc...da ja to napravim biciklom il rolama-eto kazne za cas
Evidentirano
hyperion
Newbie
*

« Odgovor #40 na: Ožujak 14, 2010, 14:59:50 »

Tako ti to kod nas funkcionira. Oni koji imaju hrpu para su nedodirljivi i bahati. Baš me zanima da li negdje ima podatak koliki je prosjek policije na količinu stanovnika u HR i koliki je prosjek za Donji Miholjac.
Evidentirano
SSM(samsvojmajstor)
Newbie
*

« Odgovor #41 na: Ožujak 17, 2010, 21:40:15 »

eto jedne nestvarne dogodovštine:
sve je izmišljeno i limeni i policajac vrijeme radnje SVE:
zaustavi policajac "limenog" u prekšaju i sav sretan kaže: vožnja u nedozvoljenom pravcu kroz jednosmjernu ulicu ode dozvola cirka recimo na 6 mj. uz eto ko vama 1500kn
limeni njemu nazad: čuj ti mene zeleni nemoj ti meni pisti ništa ili zatvaram firmu čao svi na biro pa ti reci šefu svom da su svi ostali zbog tebe bez posla (jest da ne primaju plaću redoviti ali u radu je spas neko je davno prije to rekao)....

PITANJE
zašto uvijek Vas a ne njih
ODGOVOR
pa ćime bi vi mogli prijetili
POUKA
nismo svi isti u očima zakona naučite to već jedanputa

SSM
Evidentirano
Keva
Full Member

« Odgovor #42 na: Ožujak 17, 2010, 22:31:38 »

bravo SSM,pitanje,odgovor i pouka,sve na jednom mjestu  hello2
Evidentirano

sve je lako kad si mlad ...
freak
Jr. Member
**

« Odgovor #43 na: Ožujak 19, 2010, 21:57:47 »

Ako se ne varam, to je 2000kn, 3 neg.boda i vozačka 2-6 mjeseci (bar nekad bilo)
Naravno, lik iz priče (izmišljeni, naravno) ako bi ičim prijetio "zelenom", rekao bi - piši i ode posao, ne bi sigurno zatvorio firmu zbog (za njega ) siće ( ne bi je zatvorio ni zbog "ozbiljnije" love, kad ionako ne plaća ni porez a kamoli šta drugo...)
Jasno je meni da nismo svi isti u očima policije i inih, baš zato i pitam zašto i dokle
Evidentirano
hyperion
Newbie
*

« Odgovor #44 na: Travanj 08, 2010, 00:13:30 »

Danas sam 3 puta izašao iz kuće i prva stvar koju sam vidio bio je policijski auto. A preko puta dvorca trojica sa palicama u rukama. Mislim da to i dalje nije baš normalno.
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP
DonjiMiholjac.org | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.

Sve fotografije objavljenje na ovom forumu su vlasništvo autora i ne smiju se koristiti bez njegovog dopuštenja.

Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!